lørdag 16. juni 2012

Panna Cotta med rød saus.

Panna Cotta er en av mine favoritter. God i smak, og lett å lage. Til 6 personer trenger du:

3/4l kremfløte
6 gelatinplater
1 vaniljestang
90g sukker.

Smør 6 små former med nøytral olje. Ha fløte i en kjele sammen med vaniljestangen. Vaniljestangen snitter du på langs og skraper ut frøene. Dette skal varmes forsiktig opp til det nesten koker.

Imens legger du gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter i kaldt vann. Klem deretter ut vannet.

Ta kjelen av varmen og rør gelatinen i fløten til den er oppløst. Hell deretter i formene og avkjøl. Jeg byttet noe av fløten ut med h-melk. Smaken var like god, men det tok litt lenger tid før de ble stive.
Til sausen trenger du:
250g sukker
1 kanelstang
125g friske eller dypfryste bær
1 1/4dl rødvin/kan byttes ut med eplejuice.

Ha sukker og vann i en kjele og rør over jevn varme til det er oppløst. Det må ikke koke.
Ha i kanelstangen, i nøden, dryss litt kanel i, la det trekke i fem minutter. Tilsett bær og vin/eplejuice og gi det et raskt oppkok, la det så trekke i 5 minutter.

Sil sausen og avkjøl.

Server gjerne med frisk frukt.


tirsdag 5. juni 2012

Bryllup.

I helga ble storebror endelig gift. Godt gift, vil jeg til og med si. Og vi fikk kose oss i bryllup i hovedstaden. Denne lille jenta fikk være brudepike. Det var stor stas. Kjole ble innkjøpt i Danmark.
 Og på en god andreplass fikk mamman lov til å lese i vielsen.
Tante viet det lykkelige brudepar, og vielsen fant sted i en idyllisk hage. Ikke alle syntes det som skjedde var like spennende, og da var det greit at det var litt tumleplass, og til og med geiter man kunne se på.
Brudeparet ble hentet i hest og kjerre, og kjørt til ærverdige Frognerseteren, der middagen fant sted.
Mellom vielsen og middagen ble det servert fingermat. Kreativt og festlig stativ, spør du meg.
Her var det mye godt. Og bryllupsmenyen var ikke dårligere.

Ikke alle fikk servert samme forrett;) Og dermed ble alle godt fornøyde, selv om noen av de voksne mente de også godt kunne fått en is.
Det ble servert Creme Brûlè til dessert, noe som falt i smak hos både voksne og barn. Denne desserten er jo faktisk eldstemanns yndlingsdessert, så det var full klaff. Etter middag var barna trøtte og ble overlevert til barnevaktene, mens mor og far feiret videre. En fantastisk dag!
Gratulerer til det lykkelige brudepar!!