tirsdag 28. februar 2012

Ostekake til middag...

eller til kveldskosen. Da skjønner du at dette ikke er den vanlige ostekaka med kjeksbunn og krem/ostetopp. Neida, denne er mer som en pizza variant.

Du starter ut med en helt vanlig gjærdeig med ca en halv kilo mel.
La deigen heve i ca en halv time, ha den i en rund kakeform og stek den i ovenen på 200 grader i 30 minutt. La den avkjøle litt før du deler den i to halvdeler. Mens den kjølner lager du fyllet.

Skjær ost i små terninger.
Skjær egg i terninger.
Bland egg og ost sammen med så mye majones at det henger sammen.

Kutt så skinke og purre.
Den ene halvdelen av gjærkakebunnen kan du fryse og ha til senere. Den andre halvdelen smører du med sennep og deretter med oste/eggeblandingen.
Så strør du over skinken og purren.
Dekk det hele med ost før du setter den inn i ovnen igjen.
Stek midt i ovnen på ca 200 grader i 10-15 minutt. Og så, er det bare å nyte. Mmmmmmmm.




lørdag 11. februar 2012

Mer cupcakes.

Det er ikke til å se bort fra, at skal man ha folk på besøk, er cupcakes kjapt og greit å lage. Så forrige søndag da vi brå inviterte noen venner, ble det cupcakes som ble servert. Denne gangen delte jeg grunnoppskriften i to, slik at den ene halvdelen ble vanlige, mned vaniljesmak, mens i den andre delen erstattet jeg noe av væsken med Grand Marnier.

Oppskriften ble da:
3dl sukker
200g smør
4 egg
5dl mel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
2dl fløte
1dl Grand Marnier

Det sier vel seg selv at jo mer av fløten du erstatter med Grand Marnier, jo mer smak setter den.
Begynn med å røre smør og sukker hvitt.

Tilsett ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang.
Mel, bakepulver og vaniljesukker blandes og has i, sammen med væsken. Fyll i former.
For anledningen, nyinnkjøpte muffinsformer med Barbapappa! Stor stas blant de små. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt.

Jeg pyntet med en smørkrem tilsatt hvit sjokolade og rosa farge. Barna her liker ikke hvit sjokolade, så noen forble som gode, gammeldagse muffins.

søndag 5. februar 2012

Mer hyttebygging!

Det går stadig framover med hytta. Men det er mye som skal gjøres og det går ikke så fort når det er lang reisevei og man bare kan jobbe lørdager. Men denne helga hadde vi mulighet til å dra begge to, og i tillegg hadde vi med en god kamerat til å hjelpe, og da kan man få gjort litt.

Vi måtte starte dagen med en stor bærejobb. Ca 900 kg fliser og 1200 meter panel skulle bæres inn. Her ligger stuepanelen nå tørt lagret i kjøkkenet.
På loftet er alt isolert og plastet, men så mye lenger enn det har vi ikke kommet.

Denne lørdag ble taket i vaskerommet ferdig. Nesten all panelen til soverommet nede er ferdig kappet, og en god del av det er ferdig behandlet.
Panelen er beiset med et strøk drivved. Det store spørsmålet nå er om vi vil ha et eller to strøk. Da jeg så prøvene tenkte jeg at jeg ville ha to strøk, men nå, etter å ha beiset så mye med ett strøk, synes jeg egentlig det ser ut som det er nok. Hmm!
Første vegg ferdig panelt, jeg fikk til og med brukt spikerpistolen;)   Avslutter med litt vinterstemning fra loftsua!