Sjokoladecupcakes:
3dl sukker
200g smør
4 egg
5dl mel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
2ts SP
4dl matfløte eller melk
100g smeltet sjokolade
50g kakao + ca 8ss kokende vann
3ss cappucino pulver.
Smør og sukker mikses godt. Tilsett 1 egg om gangen og miks godt mellom hver gang. Tilsett SP og rør godt. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Ha i røra sammen med 4dl fløte eller melk, eller 2dl av hver. Bland sammen. Ha i den smeltede sjokoladen. Ha i cappucino pulveret (sånn som du kan røre ut i vann) og kakao blandingen. Rør sammen. Stek midt i ovene på 200 grader i 15-20 min, Litt avhengig av hvor store former du bruker. De bittesmå stekte jeg i 10 min, mens de største stod 20 min. De mellomste-sånn midt i mellom. Følg litt med.
Bringebærfrosting:
ca 200g melis
3 gelatinblad
litt vann
bringebær smakstilsetning
3dl fløte
Jeg la gelatinen i bløt i kaldt vann. Kokte opp litt vann, hadde litt bringebærsmak i det kokte vannet, sammen med litt rosa farge fra Wilton. Hadde melis i en egen bolle, sånn litt på slump. Etter fem minutt tar du gelatinen ut av det kalde vannet og klemmer vannet av. Ha det i det varme vannet og rør godt. Ha vannet i melisen, rør sammen og sett kaldt ei stund. Pisk kremen og blan de to sammen.
God skolestart for alle som skal ha det:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar