Første skritt på veien er å lage krokan. Den må være hjemmelaget ! Jeg skoldet og kuttet 200g mandler og la dem i panna sammen med 250g sukker. Så lot jeg det stå på litt svak varme mens jeg rørte litt innimellom. Det er ikke godt hvis krokanen smaker brent.
Etter hvert skifter blandingen farge og får den rette brunfargen. Når sukkeret er ferdig smeltet helles blandingen ut på bakepapir for å kjølne.
Etter hvert skifter blandingen farge og får den rette brunfargen. Når sukkeret er ferdig smeltet helles blandingen ut på bakepapir for å kjølne.
Så skulle kremen piskes, og deretter eggedosisen, mens gelatinen godgjorde seg.
Jeg kan skrive under på at dette var fantastisk godt. Du er flink til å lage mat, Hildegunn
SvarSlettTakk, takk Hilde:) Det var hyggelig sagt. Jeg er jo veldig glad i krokanfromasjen, og litt av stasen er vel at jeg bare spiser det i jula:)
SvarSlett