Et pikekyss kan vel være både det ene og det andre, men denne gangen dreier deg seg om den spiselige sorten. Jeg har lenge lovet eldstemann i huset at vi skal lage pikekyss. Det er det beste han vet, i tillegg tenkte mor det kunne være spennende for ham å se hva som skjer med eggehviten når den blir pisket.
Jeg brukte 3 eggehviter, ca 120g sukker, ca 1/4 ts cream of tartar (min er kjøpt i USA og er litt usikker på rett navn på norsk, men du får det på apoteket), vaniljeextrakt, bringebær essens og farge.
Ha eggehvitene i en ren bolle. Viktig at det ikke er noe fett i den, da vil ikke eggene bli stive.
Visper til det skummer og har så i litt og litt sukker og cream of tartar. Da den var ferdig vispet delte jeg den i to. I den ene hadde jeg i to ts vaniljeekstrakt, og i den andre noen dråper bringebær essens og rosa farge.
Rørte essens og farge inn med en slikkepott.
Brukte farge fra Wilton og essens fra LorAnns. Hadde marengsen i en sprøytepose og lagde små pikekyss på bakebrettet. Det ble MANGE!
Stek på 110 grader i ca 1 time, la de bli kalde i ovnen. De smakte mye bedre enn de du får kjøpt. Dekorative i en liten skål, men blir fort myke når de står framme, så anbefales å oppbevares i en kakeboks.
Her gjorde vi begge deler. De fleste ble lagt i en boks, noen ble spist med en gang, og de få som var igjen ble brukt til pynt;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar