tirsdag 22. november 2011

Pikekyss.....

Et pikekyss kan vel være både det ene og det andre, men denne gangen dreier deg seg om den spiselige sorten. Jeg har lenge lovet eldstemann i huset at vi skal lage pikekyss. Det er det beste han vet, i tillegg tenkte mor det kunne være spennende for ham å se hva som skjer med eggehviten når den blir pisket. Jeg brukte 3 eggehviter, ca 120g sukker, ca 1/4 ts cream of tartar (min er kjøpt i USA og er litt usikker på rett navn på norsk, men du får det på apoteket), vaniljeextrakt, bringebær essens og farge.
Ha eggehvitene i en ren bolle. Viktig at det ikke er noe fett i den, da vil ikke eggene bli stive.

Visper til det skummer og har så i litt og litt sukker og cream of tartar. Da den var ferdig vispet delte jeg den i to. I den ene hadde jeg i to ts vaniljeekstrakt, og i den andre noen dråper bringebær essens og rosa farge.

Rørte essens og farge inn med en slikkepott.


Brukte farge fra Wilton og essens fra LorAnns. Hadde marengsen i en sprøytepose og lagde små pikekyss på bakebrettet. Det ble MANGE!


Stek på 110 grader i ca 1 time, la de bli kalde i ovnen. De smakte mye bedre enn de du får kjøpt. Dekorative i en liten skål, men blir fort myke når de står framme, så anbefales å oppbevares i en kakeboks.


Her gjorde vi begge deler. De fleste ble lagt i en boks, noen ble spist med en gang, og de få som var igjen ble brukt til pynt;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar