onsdag 6. oktober 2010

Dager fins i alle farger

også grå. Og i dag er virkelig en grå dag. Regnet øser ned ute, det blåser og er surt. De grønne bladene er i mindretall og det er ingen tvil om at det er høst. Men er det ikke disse dagene det handler om? Hverdagene? Javisst fins det festdager, og det er supre, men flertallet er jo hverdager. Det er da livet leves. Og det er jo faktisk litt deilig å sitte inne i et godt og varmt hus, finne seg ei god bok eller et strikketøy, lage noe godt og se på høstværet ute. Hvis vi bare skal sitte og vente på festdagene så flyr jo livet forbi uten at vi rekker å leve det!


På søndag var far og eldstemann på fotballkamp, frøken fipp fikk besøk av ei venninne og de tre som var hjemme og jeg laget vaflet. Mmmmmmm.En glimrende høstaktivitet. Så lenge mor måler opp klarer barna fint å blande sammen og steke vaflene. De dekket bordet selv, de tente lys og serverte. Ettermiddagen fløy avsted og alle hadde det hyggelig. Etterpå var det gjemsel som stod på lista, alltid populært. Det som ikke var populært var da treåringen måtte legge seg!

En annen gøy høstaktivitet, eller egentlig til alle årstider;), er å bake muffins! Det som er genialt med både vafler og muffins er at det er ferdig med en gang. Det trenger ikke å heve i timesvis, det skal ikke steke i en evighet, men vips, så er det ferdig. Selv er jeg fryktelig glad i sjokolademuffins, ungene liker også veldig godt lyse muffins og krydder muffins. De synes også det er spennende å putte forskjellige ting oppi muffinsene. På bildet har vi hatt bjørnebær, som mamman min har plukket, i. Det fungerer også bra med blåbær eller bringebær, ungene liker godt hvis vi har oppi non-stop eller smarties.


Bestefar er populær her i huset. Og som om det ikke er stas nok når han kommer med godteri, så har han i høst økt populariteten sin ved å gå til innkjøp av en sekshjuler. Det var stooor stas, og litt nifst, å få sitte på. Så neste sommer blir det nok mye kjøring på denne:)

2 kommentarer:

  1. Ja det så jo ut som det var både spennende og skummelt å sitte på hjuleren!!! :)

    SvarSlett
  2. Han syntes bestefar kjørte litt fort!

    SvarSlett