onsdag 5. oktober 2011

Karamellkake

Jeg er utrolig glad i karamell, og da jeg smakte denne karamellkaka hos svigerinna mi, måtte jeg ha oppskriften. To ting er viktig når man skal bake kake. Kaffi til kokken...... og en god hjelper:)

Der som er utrolig greit med denne kaka er at mye kan gjøres klar dagen før du skal bruke den. Både marengsen og karamellsausen kan lages i god tid. Til to marengsbunner trenger du;

4 eggehviter

200g sukker

en neve cornflakes

Eggehviter og sukker piskes til det er stivt. Etterpå har du i en neve cornflakes i som du rører forsiktig inn. Lag to runde bunner på bakebrettet. Stek på 150 grader i 90 minutter.

Karamellsausen kan også lages på forhån hvis du vil. Til sausen trenger du:

2dl fløte

2ss sirup

2ts vaniljesukker

75g melis

Ha alt i ei gryte og kok opp. La det koke i minst 30 minutter, til sausen har fått ønsket konsistens.

Etterhvert som tida går ser du at sausen forandrer farge og tykkelse.

Når marengsen er ferdig stekt og avkjølt kan du legge bunnen på et fat. Legg på fyll som består av;

4 epler i biter

1 beger rømme

1pk pisket kremfløte

Bland fyllet sammen. Ha på marengsbunnen og legg på marengslokket. Ha karamellsaus over.

1 kommentar: