Jeg er utrolig glad i karamell, og da jeg smakte denne karamellkaka hos svigerinna mi, måtte jeg ha oppskriften. To ting er viktig når man skal bake kake. Kaffi til kokken......
og en god hjelper:)
Der som er utrolig greit med denne kaka er at mye kan gjøres klar dagen før du skal bruke den. Både marengsen og karamellsausen kan lages i god tid. Til to marengsbunner trenger du;
4 eggehviter
200g sukker
en neve cornflakes
Eggehviter og sukker piskes til det er stivt. Etterpå har du i en neve cornflakes i som du rører forsiktig inn. Lag to runde bunner på bakebrettet. Stek på 150 grader i 90 minutter.
Karamellsausen kan også lages på forhån hvis du vil. Til sausen trenger du:
2dl fløte
2ss sirup
2ts vaniljesukker
75g melis
Ha alt i ei gryte og kok opp. La det koke i minst 30 minutter, til sausen har fått ønsket konsistens.
Etterhvert som tida går ser du at sausen forandrer farge og tykkelse.
Når marengsen er ferdig stekt og avkjølt kan du legge bunnen på et fat. Legg på fyll som består av;
4 epler i biter
1 beger rømme
1pk pisket kremfløte
Bland fyllet sammen. Ha på marengsbunnen og legg på marengslokket. Ha karamellsaus over.
Og den kaka var god!! :)
SvarSlett