lørdag 16. juni 2012

Panna Cotta med rød saus.

Panna Cotta er en av mine favoritter. God i smak, og lett å lage. Til 6 personer trenger du:

3/4l kremfløte
6 gelatinplater
1 vaniljestang
90g sukker.

Smør 6 små former med nøytral olje. Ha fløte i en kjele sammen med vaniljestangen. Vaniljestangen snitter du på langs og skraper ut frøene. Dette skal varmes forsiktig opp til det nesten koker.

Imens legger du gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter i kaldt vann. Klem deretter ut vannet.

Ta kjelen av varmen og rør gelatinen i fløten til den er oppløst. Hell deretter i formene og avkjøl. Jeg byttet noe av fløten ut med h-melk. Smaken var like god, men det tok litt lenger tid før de ble stive.
Til sausen trenger du:
250g sukker
1 kanelstang
125g friske eller dypfryste bær
1 1/4dl rødvin/kan byttes ut med eplejuice.

Ha sukker og vann i en kjele og rør over jevn varme til det er oppløst. Det må ikke koke.
Ha i kanelstangen, i nøden, dryss litt kanel i, la det trekke i fem minutter. Tilsett bær og vin/eplejuice og gi det et raskt oppkok, la det så trekke i 5 minutter.

Sil sausen og avkjøl.

Server gjerne med frisk frukt.


4 kommentarer:

  1. Dette så fantastisk godt ut Hildegunn :)
    Johanne :)

    SvarSlett