lørdag 20. april 2013

Glutenfritt brød!

Nå har det vært stille her leeeenge. Dagene er alt for travle og flyr avsted. Men en liten oppdatering kommer idag. Jeg hadde dameselskap i går, og når jeg skal lage mat til venninnene mine er det noen små hensyn som må tas. Noe må være glutenfritt og noe må være laktosefritt. Det er alltid gøy med utfordringer, og jeg tenkte jeg skulle lage en glutenfri variant av no knead bread! Som sagt, så gjort!

Oppskriften ble som følger:
100g glutenfri semper mix med fiber
400g glutenfri semper fin blanding
1ts salt
1/2ts tørrgjær
500ml kaldt vann

Det som er så greit med dette brødet er at du setter deigen dagen før du skal bake! Alt blandes i en bolle. Sett til heving til neste dag (16-17 timer). Denne gangen gjorde jeg ingenting med deigen før jeg skulle steke den. Den fikk bare stå å heve fra torsdag kveld til fredag ettermiddag.

Sett ovnen på 250 grader, sett inn formen du skal steke brødet i. Bruk gjerne ei form/jerngryt/ildfastform med lokk. Når oven er varm, tar du ut formen og skraper deigen over i forma. Smør forma hvis nødvendig. Sett på lokk, inn i ovene i 30 minutt. Etter 30 minutt skrur du ned varmen til 220 grader og tar av lokket. La brødet steke 15 minutter uten lokk.

I følge ekspertene smakte det fortreffelig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar