lørdag 11. februar 2012

Mer cupcakes.

Det er ikke til å se bort fra, at skal man ha folk på besøk, er cupcakes kjapt og greit å lage. Så forrige søndag da vi brå inviterte noen venner, ble det cupcakes som ble servert. Denne gangen delte jeg grunnoppskriften i to, slik at den ene halvdelen ble vanlige, mned vaniljesmak, mens i den andre delen erstattet jeg noe av væsken med Grand Marnier.

Oppskriften ble da:
3dl sukker
200g smør
4 egg
5dl mel
2ts bakepulver
2ts vaniljesukker
2dl fløte
1dl Grand Marnier

Det sier vel seg selv at jo mer av fløten du erstatter med Grand Marnier, jo mer smak setter den.
Begynn med å røre smør og sukker hvitt.

Tilsett ett egg av gangen, og rør godt mellom hver gang.
Mel, bakepulver og vaniljesukker blandes og has i, sammen med væsken. Fyll i former.
For anledningen, nyinnkjøpte muffinsformer med Barbapappa! Stor stas blant de små. Stek i ovnen på 200 grader i ca 20 minutt.

Jeg pyntet med en smørkrem tilsatt hvit sjokolade og rosa farge. Barna her liker ikke hvit sjokolade, så noen forble som gode, gammeldagse muffins.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar