tirsdag 28. februar 2012

Ostekake til middag...

eller til kveldskosen. Da skjønner du at dette ikke er den vanlige ostekaka med kjeksbunn og krem/ostetopp. Neida, denne er mer som en pizza variant.

Du starter ut med en helt vanlig gjærdeig med ca en halv kilo mel.
La deigen heve i ca en halv time, ha den i en rund kakeform og stek den i ovenen på 200 grader i 30 minutt. La den avkjøle litt før du deler den i to halvdeler. Mens den kjølner lager du fyllet.

Skjær ost i små terninger.
Skjær egg i terninger.
Bland egg og ost sammen med så mye majones at det henger sammen.

Kutt så skinke og purre.
Den ene halvdelen av gjærkakebunnen kan du fryse og ha til senere. Den andre halvdelen smører du med sennep og deretter med oste/eggeblandingen.
Så strør du over skinken og purren.
Dekk det hele med ost før du setter den inn i ovnen igjen.
Stek midt i ovnen på ca 200 grader i 10-15 minutt. Og så, er det bare å nyte. Mmmmmmmm.




2 kommentarer:

  1. Så fantastisk ut! Skal du ha klubb snart????:-)

    SvarSlett
  2. He, he, nei. Men kanskje dere må komme på besøk snart;)

    SvarSlett