fredag 15. juli 2011

Bakedag.

Dårlig vær ute, og hva er vel da bedre enn å bake. Startet dagen med en joggetur, og deretter gikk det i baking resten av dagen. Det er altid godt å ha noe i frysene som kan tines når man får lyst på noe godt, eller får uventet besøk. På menyen i dag stod blant annet Kanelboller. Synes denne deigen er god å jobbe med, men den blir altid litt klissete, så slenger i et par ekstra dl mel får jeg setter den til heving. Oppskrift på kanelboller: ca 1kg mel

1ts hornsalt

2ts kardemomme

3dl sukker

1pk gjær

200g margarin

7dl melk

Jeg blander alt det tørre godt sammen. Ikke smelt smøret, men ha det i det tørre i biter, tilslutt har du i lunka melk. Elt det godt i maskinen. Gjerne opp mot 10 min. La heve i 30-60 min. Deigen hever noe i bollen, men mest i ovnen.



Når deigen er ferdig hevet deler du den i to. Kjevle hver del til et rektangel. Smør på smør og strø på kanel og sukker før du ruller den sammen og deler i biter. Sett på brett og la heve en liten halvtime til mens ovene varmer seg. Den skal stå på 220 grader. Før du setter kanelbollene i ovnen pensler du dem med egg og strør over perlesukker. Stek i 10-12 minutt.


Nytes lunka, mmmmmmm;)





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar