150g kesam
1dl lettmelk
1dl olje
1dl farin
1ts vaniljesukker
1/2krm salt
5-6dl hvetemel
1ss bakepulverMan begynner med å blande kesam, melk, olje, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle. I en annen bolle blander man hvetemel og bakepulver. Når hvetemel og bakepulver er godt blandet rører man det inn i kesam blandingen. I og med at det ikke er en gjærdeig, trenger den ikke å heve, og det kan jo være praktisk.
Del deigen i to. Kjevle ut hver del og del i åtte like deler. Ha på fyll. Mamma pleide å ha i eplesyltetøy, noe som er kjempegodt. Ungene er ikke like begeistret for epler, så da er vaniljekrem et godt alternativ. Ikke ha på for mye fyll, da bare tyter det ut.
Del deigen i to. Kjevle ut hver del og del i åtte like deler. Ha på fyll. Mamma pleide å ha i eplesyltetøy, noe som er kjempegodt. Ungene er ikke like begeistret for epler, så da er vaniljekrem et godt alternativ. Ikke ha på for mye fyll, da bare tyter det ut.
Rull sammen til horn, pensle med egg og strø på perlesukker. Stek ved 225 grader i 15-20 min. I min ovn var 15 minutt mer enn nok.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar