onsdag 20. juli 2011

Den o store bakedagen, del 2.

En av mine favoritter i barndommen var mammas sukkerhorn. Av en eller annen merkelig grunn baker jeg dem veldig sjeldent. Dumt, for de er gode og enkle å bake. Til 16 horn trenger du:

150g kesam

1dl lettmelk

1dl olje

1dl farin

1ts vaniljesukker

1/2krm salt

5-6dl hvetemel

1ss bakepulverMan begynner med å blande kesam, melk, olje, sukker, vaniljesukker og salt i en bolle. I en annen bolle blander man hvetemel og bakepulver. Når hvetemel og bakepulver er godt blandet rører man det inn i kesam blandingen. I og med at det ikke er en gjærdeig, trenger den ikke å heve, og det kan jo være praktisk.
Del deigen i to. Kjevle ut hver del og del i åtte like deler. Ha på fyll. Mamma pleide å ha i eplesyltetøy, noe som er kjempegodt. Ungene er ikke like begeistret for epler, så da er vaniljekrem et godt alternativ. Ikke ha på for mye fyll, da bare tyter det ut.



Rull sammen til horn, pensle med egg og strø på perlesukker. Stek ved 225 grader i 15-20 min. I min ovn var 15 minutt mer enn nok.


La de avkjøle på rist. Smaker like godt til en kopp kaffi som med et glass melk. Egner seg også godt til frysing, selv om all bakst er best fersk:)








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar