Det første jeg måtte gjøre var å klaregjøre formen. Bakepapir skulle festes rundt formen, og formen skulle smøres med smør og sukker. Her kommer oppskriften:
3ss sukker
40g smør
2ss hvetemel
2dl melk
1,5ss pulverkaffi
100g mørk, smeltet sjokolade
4 egg
melis, til pynt.
Sett ovnen på 18o grader. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør over svak varme i 2 minutter.
Tilsett gradvis melk og rør blandingen glatt.
La det koke videre i 1 minutt og ta den deretter over i en bolle.
Oppløs kaffipulveret i 1ss varmt vann, ha det i bollen med melkeblandingen, sammen med sukkeret, den smeltede sjokoladen og eggeplommene. Visp det glatt.
Pisk eggehvitene til de danner stive topper, og vend litt i sjokoladeblandingen.
Rør forsiktig i resten av eggehvitene og ha blandingen i formen.
Nå skal det steke i ca 40 minutter. Jeg hadde den inne litt lenger enn det. Min hevet ikke over kanten på formen, så jeg kunne spart meg for styret med bakepapir rundt.
Nå skal det steke i ca 40 minutter. Jeg hadde den inne litt lenger enn det. Min hevet ikke over kanten på formen, så jeg kunne spart meg for styret med bakepapir rundt.
I det jeg hadde satt den i ovnen slo det meg; er det ikke suffle som hever veldig og lett faller sammen og er veldig vanskelig å få til. Hm, jo det tror jeg. Ja, ja, det er jo bare å vente på resultatet. Etter ca 45 minutt tok jeg den ut og strødde melis over. den falt litt sammen da jeg satte den til avkjøling. I oppskriften stod det, server straks, men da jeg begynte å kutte i den falt den enda mer sammen, så lurer litt på om den hadde holdt bedre på formen hvis jeg hadde latt den avkjøle mer. Noen som har erfaring??
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar