mandag 1. august 2011

Sjokoladekake.

Sjokoladekake blir aldri feil, og er alltid godt, til og med i sommervarmen. Denne kaka er bakt med surmelk og er saftig og god. Hvis du blir fristet kommer oppskriften under bildet. 750g sukker
3 egg
225g margarin
6dl kulturmelk
450g hvetemel
1,5ts vaniljesukker
6ss kakao
3ts natron.

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland natron i kulturmelka. Ha det tørret i eggedosisen vekselvis med det våte. Stek ved 200 grader i ca 30 min.

Smørkremen lager du ved å koke opp 2,5dl melk og 1,5ss mel. Dette skal avkjøles helt. I en annen bolle blander du sammen 250g rom temperert margarin, 1 romtemperert egg, 3 ss melis og 3ts vaniljesukker. Tilslutt blandes alt sammen, pass på at det har samme temperatur, ellers vil kremen skille seg.

Kremen påføres kald kake.

Enjoy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar